Új Széchenyi Terv
Azonosító: KEOP-5.5.0/B/12-2013-0255
Összköltség: 145.505.167 Ft
Támogatás: 123.679.392 Ft
Támogatás mértéke: 85 %
Projekt megvalósítás időtartama: 2014. június 30. - augusztus 31.

Átadásra került a felújított Eötvös Iskola. Lakitelek Önkormányzata az Eötvös Iskola épületenergetikai fejlesztésére az „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott be „Komplex épületenergetikai korszerűsítés az Eötvös Iskolánál” címmel és KEOP-5.5.0/B/12-2013-0255 azonosító számmal, mely támogatásban részesült. A kivitelezés 2014. június 30-án kezdődött és 2014. október 22-én zárult.

A 2014. október 22-én megtartott hibamentes műszaki átadás-átvétellel befejeződött a lakiteleki Eötvös Iskola épületenergetikai korszerűsítése. A projekt során a 6065 Lakitelek, Kiss János u. 1. szám (281 hrsz) alatti Lakiteleki Eötvös Iskola energetikai fejlesztésére került sor 123.679.392 Ft Európai Uniós támogatással, 85%-os támogatási intenzitással.

Lakitelek Önkormányzata által részben már fejlesztésre került az Általános Iskola, ám az energetikai jellegű fejlesztések nem adtak kellő megoldást a teljes intézménynek.  A fejlesztés eredményeként most sor került a még szigeteletlen felső tagozatos szárny, a nyaktag és a tornaterem homlokzatának külső hőszigetelésére, a födémek szigetelésre, a régi elavult, esetenként használhatatlan nyílászárók cseréjére és a fűtési rendszer korszerűsítésére. A fűtést hasonlóan 2 kazánházból látják el. A régi elavult gázkazánok elbontásra kerültek, melyeknek magas volt az üzemeltetési költsége, alacsony hatásfoka. A beépített 2 db faelgázosító és 1 db apríték tüzelésű kazán 2*2m3 puffer tartállyal kombinálva elősegíti az egyenletes, gazdaságos hőtermelést. A primer rendszer fejlesztése mellett szükségessé vált a felső tagozatos épületszárnyban a radiátorok cseréje, hiszen elmúltak 30 évesek, rendszeresen kilyukadtak. A fűtést optimalizálásának érdekében az újonnan beépült és a meglévő fűtőtestekre termosztatikus szelepet helyeztek.

A beruházásnak köszönhetően az iskola megfelelő teret tud biztosítani a tanuláshoz, csökkenti a környezetterhelést, segíti az esélyegyenlőség megteremtését, valamint példát mutat a környezettudatosság mind szélesebb körű elterjedésében.

A projektről bővebb információt a www.iskolaenergetika.hu oldalon olvashatnak.


Kapcsolódó anyagok

A záró sajtóközlemény letöltése

Komplex épületenergetikai korszerűsítés a lakiteleki Eötvös Iskolánál